Alles over parkeren bij Bremen Airport

Op deze pagina vertel ik je alles over parkeren bij Bremen Airport. Deze kleine Duitse luchthaven telt ruim 2 miljoen passagiers per jaar. Vooral Ryanair en Sundair gebruiken Bremen als uitvalsbasis, met vakantieoorden in Zuid-Europa als belangrijkste bestemmingen. Doordat Bremen op anderhalf uur van de grens ligt, is het voor veel Nederlanders een goed alternatief voor Schiphol.

Foto van Bremen Airport

Milieusticker nodig?

De Duitse milieusticker

In veel Duitse steden is een milieusticker verplicht. Heb je nog geen Duitse milieusticker? Bestel de sticker dan via dit bestelformulier en ontvang deze met de post (hier voor Belgische bezoekers).

Parkeren op het terrein van het vliegveld

Bremen Airport Hans Koschnick, zoals het vliegveld sinds 2017 voluit heet, ligt 3,5 kilometer ten zuiden van de binnenstad van Bremen. De meest voor de hand liggende locatie om te parkeren is op het terrein van de luchthaven zelf. In totaal zijn er 4500 plaatsen verdeeld over twee parkeergarages en één parkeerterrein.

kaart: parkeren Airport Bremen

De parkeergarages worden ter plaatse aangeduid als P1 en P2 en het parkeerterrein als P3. Ik heb ze hierboven op de kaart aangegeven met de oranje markers 1, 2 en 3. Verder kent de luchthaven twee terminals, T1 en T2, welke ik heb aangegeven met de witte markers 1 en 2. Terminal 2 is in gebruik door Ryanair, maar goed om te weten is dat je eerst door de beveiliging in Terminal 1 moet voordat je in Terminal 2 naar binnen mag.

Let op: in het verleden was wat nu Terminal 1 is onderverdeeld in T1, T2 en T3. Wat nu Terminal 2 is heette in het verleden TE. Op sommige kaarten staat dit nog altijd zo aangegeven.

Beide parkeergarages, dus P1 en P2, beschikken over speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten. Heb je een elektrische auto en wil je deze opladen, kies dan voor P1. Ook vind je in P1 gratis parkeerplaatsen voor motors en fietsen, hoewel ik de kans dat iemand vanuit Nederland naar Bremen fietst niet zo groot acht. Reis je tenslotte met een camper of een ander voertuig dat hoger dan 2 meter is, dan kun je enkel terecht op P3. Dit kleinere parkeerterrein is niet overdekt.

Waar je ook parkeert, het is nooit ver lopen naar de twee terminals van Bremen Airport. Vanaf P1 is het 30 meter naar Terminal 1 en vanaf P2 150 meter. In beide gevallen kun je gebruik maken van overkappingen, zodat je bij regen geen paraplu mee hoeft. Parkeer je op P3, dan loop je 250 meter wat ook best te doen is. Houd er rekening mee dat hoewel je vanaf dit parkeerterrein langs Terminal 2 loopt, je eerst naar Terminal 1 moet om door de beveiliging te geraken.

Kom je enkel om iemand af te zetten, dan kun je voor €1 maximaal 20 minuten parkeren op de Flughafenallee. Dit deel van de straat heb ik op de kaart blauw gemarkeerd. Het ligt tussen P1 en Terminal 1 in. Een andere optie is de Heinrich-Focke-Straße, de straat meteen voor Terminal 2. Deze heb ik op de kaart rood gemarkeerd. Net als P3, kun je dit laatste parkeerterrein bereiken via de Hanna-Kunath-Straße (net buiten de kaart).

Tarieven en reserveren

Hoewel de parkeermogelijkheden van Bremen Airport prima in orde zijn, liggen de tarieven aan de hoge kant. Blijf je niet langer dan één dag, dan betaal je €3,20 voor het eerste uur en maximaal €21,50 voor de hele dag. Vanaf de tweede dag wordt het voordeliger te kiezen voor P2, terwijl P3 telkens hetzelfde tarief kant als P2. Betalen kan bij de automaten in de garages zelf of in Terminal 1. Tenslotte goed om te weten is dat je enkel contant of met een creditcard kunt betalen.

DuurP1P2P3
1 dag€ 21,50€ 21,50€ 21,50
2 dagen€ 50,70€ 50,50€ 50,50
3 dagen€ 62,90€ 55,50€ 55,50
€ 4 dagen€ 69,20€ 60,50€ 60,50
5 dagen€ 76€ 65€ 65
6 dagen€ 82,90€ 68,50€ 68,50
7 dagen€ 88,70€ 71,50€ 71,50
14 dagen€ 118€ 96,60€ 96,50
21 dagen€ 137€ 112€ 112

Let er op dat de tarieven kunnen veranderen en dat ze meestal om de zoveel jaar omhoog gaan. Kijk daarom voor vertrek op deze pagina van de website van de luchthaven voor de actuele prijzen. Wil je van tevoren reserveren, dan kan dat ook via de website van Bremen Airport. Hierbij kun je enkel kiezen voor P2. Reserveren voor P1 is niet mogelijk. Online reserveren is verder niet goedkoper dan ter plaatse betalen.

Parkeren bij andere aanbieders

Wil je toch goedkoper parkeren, dan raad ik aan te kijken naar private aanbieders in de omgeving van het vliegveld. Dit zijn vaak afgesloten parkeerplaatsen op een bedrijventerrein. Je wordt daarna met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht en bij aankomst ook weer opgehaald. Het kost dus iets meer moeite en tijd, maar het bespaart zeker wanneer je lang parkeert heel wat geld.

Milieusticker nodig in Bremen?

De Duitse milieusticker

In Bremen is de Duitse milieusticker verplicht. Zonder milieusticker loop je het risico op een boete. Zie deze pagina voor meer informatie of bestel de milieusticker via dit formulier (Belgische bezoekers hier).

Kijk voor parkeren in de stad zelf naar mijn pagina over parkeren in Bremen.

Publicatiedatum: 30-09-2020. Laatst bijgewerkt op: