Alles over parkeren in Bad Bentheim

Het 15.000 inwoners tellende Bad Bentheim ligt niet ver over de grens bij Oldenzaal. Deze kleine Duitse stad staat vooral bekend om het middeleeuwse kasteel en is onder Nederlanders een populaire dagbestemming. Op deze pagina lees je meer over parkeren in Bad Bentheim, inclusief informatie voor wie met de camper door Duitsland reist.

Bad Bentheim

Milieusticker nodig?

De Duitse milieusticker

In veel Duitse steden is een milieusticker verplicht. Heb je nog geen Duitse milieusticker? Bestel de sticker dan via dit bestelformulier en ontvang deze met de post (hier voor Belgische bezoekers).

Parkeren in Bad Bentheim

Verreweg de meeste dagtoeristen komen om het kasteel, het slotpark en het historische centrum van Bad Bentheim te bekijken. Omdat het gaat om een kleine stad, kun je je auto probleemloos meteen bij deze bezienswaardigheden kwijt. Blijf je langer dan 2 uur, bijvoorbeeld om het kasteel te bekijken, dan is de Parkplatz Schlosspark meteen aan de voet van het kasteel de beste optie. Je betaalt hier een vast tarief van €3.

kaart: parkeren in Bad Bentheim

  1. Parkplatz Schlosspark: 160 plaatsen / €2 per dag / doorlopend geopend / doorrijhoogte 2 m / Funkenstiege 7

Hoewel de parkeerplaats eerst bedoeld was voor alleen personenwagens, mag de noordelijke helft nu ook gebruikt worden door campers. Deze nemen iets meer ruimte in. Campers betalen daarom van april tot oktober €9 en van november tot maart €8 per 24 uur. Voor electriciteit, het gebruik van water en om te douchen betaal je extra. Het zuidelijke deel van de parkeerplaats is verder gereserveerd voor maximaal 14 reisbussen.

Ben je minder lang in Bad Bentheim? Dan mag je tussen 8 en 18 uur met een parkeerschijf maximaal twee uur lang langs de weg parkeren. In principe kun je je auto zelfs direct voor het kasteel kwijt. Gratis en maximaal twee uur parkeren is ook mogelijk in de ondergrondse parkeergarage aan de Bahnhofstraße, 200 meter ten oosten van de ingang van het kasteel. Om het kasteel te bekijken is twee uur overigens aan de krappe kant.

  1. Garage Bahnhofstraße: 85 plaatsen / dagelijks van 6-20 uur geopend / doorrijhoogte 2 m / ingang Apotheker-Drees-Straße
  2. Schlosspark-Center: 200 plaatsen / maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 19:00 maximaal 2 uur / Rheiner Straße 7

Een andere parkeerplaats is die bij het Schlosspark-Center. Dit winkelcentrum ligt aan de doorgaande weg en is hierdoor eenvoudig te bereiken. Vanaf de parkeerplaats loop je via het park in vijf minuten naar het kasteel. Ook hier mag je maximaal twee uur parkeren met een parkeerkaart, maar in tegenstelling tot in de rest van het centrum is dit van maandag tot zaterdag van 9 tot 19 uur.

Parkeren bij het station van Bad Bentheim

Hoewel de grote parkeerplaats bij het station overal in Bad Bentheim staat aangegeven, is deze niet echt geschikt voor als je de stad als toerist bezoekt. Vanaf hier moet je iets meer dan een kilometer lopen om het kasteel te bereiken. Bovendien is de parkeerplaats niet gratis. Omdat het station op de route van de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Berlijn ligt, kan het wel uitkomst bieden voor wie met de trein op reis gaat.

  1. Bad Bentheim Bahnhof: 170 plaatsen / €0,50 voor 30 minuten, €3 per dag en €8 per week / doorlopend geopend / Am Bahnhof 1

Parkeren bij andere toeristische attracties

Bad Bentheim kuuroord

De grootste toeristische attractie van Bad Bentheim is zonder meer het middeleeuwse kasteel. Ook de Ostmühle van Gildehaus, de voormalige steengroeve (Bentheimer Klippen) en het kuuroord worden echter veel bezocht. Deze beschikken allemaal over hun eigen gratis parkeerplaatsen. Ik heb ze hieronder op een rij gezet, maar ze staan niet op de kaart. Al deze attracties liggen namelijk net iets buiten Bad Bentheim.

De parkeerplaats bij de Ostmühle is ook opengesteld voor campers, hoewel dit helaas niet gratis is. Voor €8 kun je hier 24 uur staan. Het kuuroord bestaat tenslotte uit de Bentheimer Mineraltherme, een ziekenhuis, een hotel en een groot park. Samen delen ze een groot parkeerterrein en een parkeergarage. Parkeer je meteen voor het zwembad, dan mag je hier maximaal 3 uur staan. Voor de rest van de plaatsen geldt geen limiet.

Milieusticker nodig in Bad Bentheim?

De Duitse milieusticker

In Bad Bentheim is de Duitse milieusticker niet verplicht. Reis je verder, dan kom je mogelijk door een stad komen waar de sticker wel verplicht is. Kijk hier voor een overzicht of bestel de sticker meteen (hier voor Belgische bezoekers).

Publicatiedatum: 24-01-2020. Laatst bijgewerkt op: